Besparen op energiekosten met de beste bespaartips!

Zou jij ook wel willen besparen op energiekosten? Het is minder ingewikkeld dan je denkt. We delen in dit artikel enkele handige tips.

Wist je dat je kunt besparen op energiekosten?

Ontdekken dat je moet bijbetalen voor energiekosten is nooit leuk nieuws. Daarom is nuttig om vooraf goed te bekijken hoe je kunt besparen op je energiekosten. Zo houdt je meer geld over voor leuke dingen en voorkom je torenhoge rekeningen die je gemakkelijk had kunnen voorkomen!

Hoe kun je geld besparen op energiekosten?

Niet iedereen weet dat je kunt besparen op energiekosten. Je verwacht dat de prijzen voor gas en stroom niet uiteenlopen bij verschillende energieleveranciers. Ook aan leveringskosten en belasting ligt het niet. Toch is er ieder jaar voordeel te behalen en de mogelijkheid om te besparen op je energiekosten. Namelijk door over te stappen: energieleveranciers hebben vaak een speciale kortingsdeal voor nieuwe klanten. Door uit te pluizen welke energieleverancier de beste deal heeft voor dat jaar, kun je dus geld besparen!

Met een welkomskorting besparen op energiekosten

Hoe kom je er nu achter welke energieleverancier de beste deal levert? Deze acties variëren namelijk per maand. Er zijn speciale websites die de verschillende acties bijhouden en naast elkaar zetten, zoals bijvoorbeeld gaslicht.com. De hoogste bonus bedraagt soms wel €200, dus dat is best flink als je wilt besparen op energiekosten. Dat is bovendien een snellere manier om geld te besparen op energiekosten dan door de verwarming lager te zetten.

Hoe werkt geld besparen op energiekosten door over te stappen?

Overstappen hoeft niet heel moeilijk te zijn. Via gaslicht.com kun je namelijk aangeven dat je wilt overstappen (en direct zien wat je bespaart!) Om een realistisch beeld te krijgen is het wel belangrijk dat je een idee hebt hoeveel energie je jaarlijks verbruikt. Indien je dit niet weet kun je gebruik maken van enkele voorbeeldwaarden, gebaseerd op standaard verbruik. De berekeningen zijn dan natuurlijk niet volledig, maar je kunt wel bekijken hoe de verhoudingen tussen verschillende energieleveranciers liggen.

Aandachtspunten bij geld besparen op energiekosten

Natuurlijk kun je bij je vergelijking ook meenemen wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld als je het liefste kiest voor groene stroom (wind- en zonne-energie) bijvoorbeeld. Ook kun je bepalen of je kiest voor een contract van één jaar of voor langere tijd. Het is natuurlijk slim om je keuze hierbij te baseren op het verschil in voordeel. Als een langer contract niet heel veel bespaart, is het de moeite om te kiezen voor een eenjarig contract, en het jaar erna weer over te stappen op een energieleverancier met een goede welkomstdeal.

Door over te stappen via een website zoals gaslicht.com, wordt je contract bij je oude energieleverancier automatisch opgezegd. Je hoeft daar dus verder niets voor te doen. Wel moet je natuurlijk goed in de gaten houden of er voorwaarden verbonden zijn aan de welkomstpremie (zoals een lidmaatschap voor bepaalde tijd bijvoorbeeld), anders loop je je korting natuurlijk mis!

Kortom, overstappen kost relatief weinig moeite en levert veel op. Bekijk ook eens de mogelijkheden en wie weet kun je veel geld besparen op energiekosten dit jaar!