Op zoek naar extra werk? Dit zijn de best betaalde bijbaantjes!

Het liefst goed betaald voor het werk dat je doet? Wij zette de best betaalde bijbaantjes voor je op een rijtje! Inclusief nuttige sollicitatie tips!

Een overzicht van de best betaalde bijbaantjes

Bijbaantjes zijn er genoeg te vinden, onder andere via uitzendbureaus, maar over het algemeen betalen deze baantjes slechts het minimumloon. Hieronder vind je een overzicht van bijbaantjes die beter betalen dan gemiddeld!

– Tijdelijk werk
Tijdelijk werk verdient vaak beter dan bijbanen op vaste basis. Het gaat vaak om klussen voor een dag, een week of tijdens een speciaal evenement. Denk aan een concert, sportevenement of een beurs. De vergoeding verschilt, maar loopt uiteen van 7 tot 15 euro netto per uur.

– Horeca werk
Veel jongeren werken in de horeca: in de bediening, keuken of als afwasser. Niet alleen omdat het leuk en sociaal werk is, maar ook omdat het goed verdient. Je kunt wel tot 13 euro per uur betaald krijgen, en ontvangt daarbovenop ook nog fooi.

– Callcenter werk
Werken in een callcenter is ook een bijbaan die over het algemeen goed verdient. En dan met name outbound bellen (sales). Door abonnementen of producten te verkopen en targets te behalen, kun je vaak een bonus binnenslepen. Vaak verdien je met deze bijbaan rond de 8 euro per uur exclusief bonussen.

– Zelfstandig werken
Vele studenten hebben naast hun studie al de ambitie om een eigen bedrijf te starten in datgene waar ze goed in zijn. Denk aan huiswerk begeleiding, honden uitlaten, programmeren, web design, vertalen, tekstschrijven of het verkopen van (handgemaakte) producten. Je bepaalt je vergoeding zelf en kunt via advertenties en kennissen klanten vinden. Het is wel belangrijk dat je je inschrijft bij de KvK en BTW afdraagt.

– Promotiewerk
Veel bedrijven zoeken naar mensen die promotiewerk doen. Dat houdt in dat je mensen een bepaald product laat proeven of samples uitdeelt door het hele land. Je verdient al snel tot 10 euro per uur en kunt vaak lekker buiten werken.

-Thuiszorg
Er is een grote vraag naar jongeren die huishoudelijke werkzaamheden kunnen verrichten, bijvoorbeeld bij ouderen thuis. Of wellicht in het ziekenhuis, om maaltijden te serveren. Dit is vaak goed betaald, tot wel 15 euro per uur en bovendien doe je ouderen er een groot plezier mee.
– Verdienen met je blog
Bloggen is onder jongeren een populaire bezigheid. Maar wist je dat je hier ook geld mee kunt verdienen? Dit kun je bijvoorbeeld doen met een webshop, affiliate partners, gesponsorde content of door middel van banners. Je bepaalt zelf je eigen vergoeding en hoe beter je blog bezocht wordt, hoe meer je op deze manier kunt verdienen!

Kortom, voor jongeren zijn er vele werkzaamheden te vinden die leuk zijn én goed betalen. Wat zijn jouw tips voor de best betaalde bijbaantjes?